10.13.2010

i have a confession to make: i caught the sock bug!

after knitting my first pair, i was so excited i bought sock yarn enough for 3 pairs. last week i started knitting my second pair of socks. again the basic pattern, self-striping yarn doesn't need complicated patterns. this one is going a lot faster, it's also a lot prettier (my knitting is more even and the heel looks better too)!

another confession: i LOVE buying sock yarn. i wanted to order just one skein of basic grey sock yarn and ended up buying all of these... oops!

that's right: no cold feet for me this winter!

6 comments:

 1. Wol kopen is zalig! Ik mag eigenlijk geen wolwinkel meer binnengaan, want ik sta altijd minutenlang te twijfelen, om dan uiteindelijk met veel te veel wol naar buiten te gaan :-)

  ReplyDelete
 2. Gebruik jij een online-patroontje? Eentje dat aan te raden is? Want ik ben bezig aan een sok uit een boek maar zit een beetje vast aan de hiel...

  ReplyDelete
 3. Poes P: dat probleem ken ik goed genoeg. Ik kan zelf heel moeilijk aan koopjes weerstaan, dan breng ik zo 2 of 3 bollen mee van iets, waar ik eigenlijk niets mee kan doen. Dat blijft dan een aantal jaren in de kast liggen tot ik er eindelijk iets mee doe. :p

  Boomie: Ik gebruik eigenlijk een zelf-uitgevonden patroon want ik snapte de uitleg in een boek niet. Ik heb het geleerd van mijn bomma, die deed het ook een beetje naar eigen gevoel. Ik heb het voor mezelf opgeschreven en wil je dat wel eens doorsturen, maar ik kan niet garanderen dat je er aan uit zal kunnen... Er zitten namelijk een paar "we-zien-dat-wel-op-het-moment-zelf"-dingetjes in...

  ReplyDelete
 4. Zo leuk zelf sokjes maken! Zou ik eigenlijk ook wel eens willen proberen maar breien is niet echt mijn sterkste punt. Uit interesse, hoe lang doe je daar eigenlijk over om een paar sokken te breien?

  ReplyDelete
 5. Lijkt me leuk, in de winter warme voeten hebben en dat dan wel door sokkend ie je zelf gemaakt hebt :) Ben laatst ook zelf begonnen aan een sjaal, maar mama zei dat ik te strak deed, dus heeft ze hem voor mij maar af gemaakt, in een veel mooier patroon nog wel :)

  ReplyDelete
 6. Ooh jij bent goed bezig! Ik wil dat ook doen, haha. Mooie wol heb je aangekocht. Ik ga mij er eens in verdiepen, lijkt me leuk :).

  ReplyDelete

thanks for taking the time to leave a comment! :)